fredag 16. januar 2009

Er dette England?


Temaet vårt i norsk nå er film og dataspill, derfor har vi sett filmen This is England.

Filmen handler om en gutt som heter Shaun. Han er 12 år, Shaun blir mobba på skolen og han har det ikke så bra. Faren døde i Falklandskrigen, og Shaun savner han veldig. En dag da han går hjem fra skolen møter han på en gjeng med eldre ungdommer. Disse ungdommene tar kontakt med Shaun med en gang. Det tar ikke lang tid før han er en del av gjengen deres, Woody er sjefen i gjengen. Etter en liten stund slipper en venn av Woody ut av fengsel. Dette forandrer hele situasjonen. Combo ønsker virkelig å være sjef, og han spør hvem i gjengen som vil være med han i hans gjeng. Shaun og et par andre gutter blir med, til Woody og resten av gjengens store skuffelse. Shaun henger nå bare sammen med Combo, og hans venner. De stjeler i butikkene, snakker stygt og drikker og røyker. Combo er også en del av en annen gjeng, som tror at de kan ta over England, at ingen skal komme inn i landet deres og ødelegge. På slutten av filmen når Shaun tror han har det som best med kjæreste, venner og han er på en liten fest, slår Combo til Milky som har utenlandsk opprinnelse så mange ganger at han blir bevisstløs og ordentlig skadet. Combo gjør det ikke fordi Milky har gjort noe galt, men fordi han personlig ikke liker mennesker med utenlandsk opprinnelse som flytter til England. Han sa: "De tar jobbene som vi skulle hatt". Shaun blir veldig redd og reiser hjem.

Det ble et ganske langt sammendrag. Mye skjer i løpet av filmen, ting som ikke bare er positivt, men ting som jeg følte at jeg lærte av. Kanskje var det ikke så lett å være ungdom i England på den tida, og sånn som det fortsatt er i dag så har ikke alle det bra, og mange havner på feil spor. Mange blir behandla dårlig og blir mobbet. Handlingen er fra samme tid som England kriget om Falklandsøyene. Dette gikk jo inn på folket, ungdommen også. Shaun slet nok litt med at faren hadde dødd i tillegg, og trodde at ved å gjøre som Combo sa så ville han kjempe for England, for faren. Hedre faren, med andre ord.

Tittelen, This is England er bra, synes jeg. Dette er England, det sier mye. Var det sånn det var i England da, mest sannsynlig så var sånn mange steder. Mange ungdommer var utenfor i samfunnet, og tillegg sleit nok mange med at det var krig, noe som skapte mange konflikter og problemer i samfunnet.

Helt til slutt, min mening om filmen. Det var en spennende historie, fordi man ble jo nysgjerrig på hva som ville skje med Shaun. En annen ting som gjorde at jeg synes filmen var bra var at den fikk meg til å tenke, og det synes jeg er viktig når man ser en film, som tar opp problemer som går igjen i samfunnet. Jeg synes filmen var bra!

kilde til bilde:
henta fra google.no, http://www.beebo.de/wp-content/this_is_england_04.jpg

Ingen kommentarer: